30 iunie 2017

Gazduiesc: Pera Novacovici

Mic indrumar de ratare
1. Fii sceptic si pesimist. Oricand auzi o idee, o propunere, o perspectiva noua, incepe tot timpul discutia cu ”nu are cum”, ”nicio sansa” sau ” du-te ba de aici, esti prost?”
2. Fii ignorant. Da-ti cu parerea despre lucruri pe care nu le-ai incercat niciodata. Foloseste din 3 in 3 cuvinte ”stiu” sau ” stiam asta”. Daca e ceva despre care tu nu ai auzit sau nu ai experimentat, acel lucru nu exista.

3. Preocupa-te de viata altora. Marea majoritatea a timpului trebuie petrecut fiind foarte preocupat de actiunile altora, in special a celor cu statut social mai mare ca al tau. Vedete, sportivi, oameni cu 20-30 de ani de experienta in campul lor de activitate ce aduc valoare si contributie societatii. Cu cat sunt mai populari sau au mai multe realizari, cu atat trebuie inventariata si judecata mai aspru fiecare actiune, pas si decizie si foarte important, argumentat de ce toate acele alegeri si actiuni ale lor sunt proaste. Explica cum ai face tu mult mai bine totul daca ai fi in locul lor.
4. Explica prietenilor tai ce greseste Simona Halep in jocul ei si de ce te simti rusinat de prestatiile ei.
5. Descurajeaza asa cum respiri. Orice actiune, initiativa sau idee a celor din jur trebuie descurajata folosind din plin punctele 1. si 2. Daca cineva din anturajul tau ar reusi prin actiunile sale sa obtina ceva, ar fi o mare problema. Te-ai trezi obligat sa te confrunti cu situatia in care cineva care are aceleasi conditii ca si tine reuseste si iti arata ca, Fereasca Sfantul, s-ar putea ca tu sa fii problema cea mai mare din viata ta. Asta te-ar obliga la un lucru care iti face parul sa se ridice pe tine: sa devii responsabil pentru cum te simti, cine esti si ce ai. Fa orice e posibil sa omori din fasa orice actiune sau vis al celor din jur pentru a evita sa te privesti in oglinda.
6. In cazul extrem in care cineva din jurul tau chiar reuseste, reusita lor nu va fi decat o dovada clara ca bulanul si norocul sunt o prezență permanenta in viata noastra a tuturor si ca succesul sau esecul tin de aruncatul banului in aer. Depinde ce iti pica. Munca, antenamentul si competenta nu au nimic de-aface cu reusita. Foloseste-te de reusita altora pentru a te victimiza si a sublinia o realitate evidenta: cu cei buni, inocenti si naivi ( asa ca tine) viata e nedreapta si cei care nu merita au tot timpul castig de cauza si o duc mai bine.
7. Daca esti demascat sau pur si simplu cei din jur nu vor sa iti mai satisfaca nevoile, foloseste-te de vinovatie, agresivitate si santaj emotional pentru a-i readuce pe drumul cel bun. Scoate de la naftalina cantarul si pune in balanta cei ai facut tu pentru ei si cei ai primit in schimb, maximizand meritele tale si minimizand ce ai primit. Ca ultim argument suprem, arunca cu blesteme ( si stropeste cu lapte din țâțe unde e cazul) : Dumnezeu e sus si vede, Dumnezeu nu da cu parul. Anuleaza orice logica si bun simt si mergi la culcare in fiecare seara simtindu-te indreptatit: adevarul si justitia vor fi servite si evident, ele au fost, sunt si vor fi de partea ta, detinatorul sabiei dreptatii.

sursa: 
postarea publicată de Pera Novacovici

Niciun comentariu: